SELEJTEZŐ BAJNOKSÁG

CAKE DESIGNERS WORLD CHAMPIONSHIP
Magyarországi Selejtező Bajnokság,
2021

PROGRAM:

A versenyzők 2021. május 8. szombat reggel 7 órától vihetik be a versenyre a versenymunkákat és a díszasztalhoz szükséges eszközöket, de az asztal díszítése nem számít bele a pontozásba.
Mindezek elhelyezésére, felállítására 8,30 óráig van lehetőség.
Kérjük az idő betartását, mert ellenkező esetben a zsűri pontlevonást alkalmaz! A dekorációról (a versenymunka mellé) és az alkotások megnevezésének kiírásáról a versenyzők maguk gondoskodnak.
A szponzorok vagy támogatók megjelenítését nem engedélyezzük!.
A versenymunkák helyszíni értékelése kb 12 óráig tart, a nemzetközileg elfogadott pontozás alapján.

A versenymunkák megtekintése a nagyközönség számára, csak a zsűrizés befejeztével van lehetőség.
Az eredményhirdetés várhatóan 17 órakor kezdődik a helyszínen.

NEVEZÉS FELTÉTELEI:

-Cake Design alkotás:
Minden esetben burkolt torta a kritérium, egyéb díszítési technika megengedett.
A felhasznált anyagok csak fogyasztásra alkalmas élelmiszerek lehetnek (cukormunkák, cukoröntés, fúvás, húzás, csokoládé munkák, grillázs, kakaó festészet, csokoládé faragások, nugát, tragant, marcipán munkák, stb.).
Érthető és jól indokolt esetben, tartó elem, váz, merevítő (ami nélkül nem lehetne kivitelezhető a munka, mert olyan speciális pl. olyan mozdulat egy figurának, olyan vékony elem stb.) használata megengedett, a megfelelő higiéniai előírásoknak megfelelően!
Az alkotásban nem használhatunk tűt, üveget és egyéb nem ehető, vagy mérgező, fulladást okozható tárgyakat, eszközöket, anyagokat!
Minden olyan díszítő elem, melyet a tortába kell helyezni, erre speciálisan megvásárolható eszközöket használjunk ( merevítő rudak, cukorvirág tartó fiolák).
Az alap hungarocell alapra épül.
Az alap tálca mérete, maximum 50 cm x 50 cm lehet.
A Design torta minimum 3 emeletes legyen (minimum 30 cm magas), felfelé lehet magasabb, de oldalra nem lóghat ki az 50 cm x 50 cm-t meghaladóan!
A téma: szabadon választott.
Követelmények - szempontok: - A választott témában a kreativitás, látvány, esztétika, színhatás, stb. együttes nehézségi foka és kivitelezése, - új ötletek, új módszerek alkalmazása - kivitelezése, ehető anyagokból készült díszmunkák (kivéve a tartószerkezeteket).
Kizárólag olyan díszmunkák kerüljenek a kiállításra, amelyek még máshol nem voltak kiállítva!

-Ehető torta:
Mivel a Milanoi versenyen élőben is kell sütni egy tortát, ezért a magyarországi selejtezőre is kérünk egy kóstoló tortát.
A versenyre minden nevezőnek hoznia kell: egy mini tortát, melynek átmérője legalább 10 cm, maximum 12 cm lehet, tortaalátéten elhelyezve.
Az ehető, és a helyszínen megkóstolásra kerülő torta ízvilágban, elkészítésben szabadon választott, viszont a pontozás részét képezi ez az alkotás is.
Ajánlott, egyedi ízvilágú, kreatív, harmonikus alkotást hozni, leginkább a sütési , rétegezési, ízharmónia kerül zsűrizésre. Nem feltétel a kis torta burkolása!

A selejtező bajnokság jelentkezési feltétele: 18 életévet betöltött, magyar állampolgárság.

Az értékelés a nemzetközi szabályok szerint fog történni.

Kérünk Mindenkit, hogy a versenyre való jelentkezést gondolja át.
Országunkat egy csapat képviselheti a Cake Designers Világbajnokságon.
A 2021-ben, Milanóban megrendezésre kerülő versenyen minden eszköz és alapanyag biztosítva lesz, de a Nyertesnek (aki egyben hazánkat is képviseli),
a helyszínen, élőben is tudnia kell bemutatnia tehetségét és tudását.

Díjazás:

Az első helyezett részt vehet a 2021-ben Milánóban megrendezésre kerülő Cake Designers World Championship Világbajnokságon, a helyszínre vinnie kell egy csapattársat is.
https://www.cakedesignersworldchampionship.com/
A nyertes részére biztosítjuk: a versenyre való részvételi lehetőséget a csapattárssal együtt, mely magában foglalja a versenyen való alapanyag és eszköz biztosítást.
A nyertes, részvételi szándékával, és a magyarországi selejtező bajnokságra való jelentkezésével, illetve a részvételi díj megfizetésével hozzájárul ahhoz, illetve tudomásul veszi, hogy a világbajnokságon való részvétel egyéni költséggel is jár.
A selejtező bajnokságra jelentkező, a részvételi díj megfizetésével, a selejtező bajnokság részvételi feltételeit elfogadja, magára nézve kötelezőnek!
Ajándékban részesül a 2. illetve 3. helyezett.
A kiemelkedő munkák készítői különdíjban részesülnek.

Időpont:

Előreláthatólag!!!

2021. május 8.
Helyszín: Palotási Tortafesztivál keretein belül
Cím: Mihályfi Ernő Művelődési Ház, 3042 Palotás, Szabadság út 26.
Nevezési díj: bruttó 25.400 Forint/fő.
Egyéb információkat e-mailben küldünk!
Jelentkezési és fizetési határidő: 2021. március 19.

A jelentkezés csak a részvételi díj megfizetésével érvényes!

Akik 2020. október 1-ig jelentkeztek, azok nevezési díja változatlan marad!

2021. Milanoi Cake Designers Championship egyéb feltételei:

2020. január elején a Cake Designers Championship versenyszabályzata módosításra került.

Ennek értelmében a Cake Designers kategóriában összesen csak 16 ország nevezői vehetnek részt, a különleges és teljesen eltérő verseny struktúra miatt, több ország nevezésére nincs lehetőség.

Az új változtatás érinti a versenyző országok csapat felépítését is.

A helyszínen már nem egy ember képviseli az országokat, hanem csapat, melynek két főből kell állnia.

A helyszínen megrendezésre kerülő verseny szabályai módosultak:

- vitt cakedeseign alkotás, melyet otthon kell elkészíteni

- a helyszínen készíteni kell 3 darab kicsi tortát, melynek átmérője 15 cm ( 1 fotózásra, 1 kóstolásra, 1 díszmunkába építve)

- a helyszínen el kell tudni készíteni a vitt torta kicsinyített mását, melynek egy szintjének ehetőnek kell lennie, tehát az ott sütött torta egyikét, bele kell építeni a helyszíni munkába.

ONLINE jelentkezés

A foglalásod e-mailben igazoljuk vissza.