NEVEZÉSI FELTÉTELEK


CAKE DESIGNERS WORLD CHAMPIONCHIP

Magyarországi Selejtező Bajnokság, 2018

PROGRAM:

A versenyzők 2018. október 28. vasárnap reggel 9 órától vihetik be a versenyre a versenymunkákat és a díszasztalhoz szükséges eszközöket.

Mindezek elhelyezésére, felállítására 10 óráig van lehetőség.

Kérjük az idő betartását, mert ellenkező esetben a zsűri pontlevonást alkalmaz! A dekorációról (a versenymunka mellé) és az alkotások megnevezésének kiírásáról a versenyzők maguk gondoskodnak.

A szponzorok vagy támogatók megjelenítését nem engedélyezzük!.

A versenymunkák helyszíni értékelése kb 12 óráig tart, a nemzetközileg elfogadott pontozás alapján.

A versenymunkák megtekintése a nagyközönség számára csak a zsűrizés befejeztével van lehetőség,12-14 óra között

A kiállítás időtartama alatt a helyszínen, saját költségre, étkezési lehetőség áll rendelkezésükre.

Az eredményhirdetés 15 órakor kezdődik a helyszínen.

NEVEZÉS FELTÉTELEI:

-Cake Design alkotás:

Minden esetben burkolt torta a kritérium, egyéb díszítési technika megengedett.

A felhasznált anyagok csak fogyasztásra alkalmas élelmiszerek lehetnek (cukormunkák, cukoröntés, fúvás, húzás, csokoládé munkák, grillázs, kakaó festészet, csokoládé faragások, nugát, tragant, marcipán munkák, stb.).

Érthető és jól indokolt esetben, tartó elem, váz, merevítő (ami nélkül nem lehetne kivitelezhető a munka, mert olyan speciális pl. olyan mozdulat egy figurának, olyan vékony elem stb.) használata megengedett, a megfelelő higiéniai előírásoknak megfelelően!

Az alkotásban nem használhatunk tűt, üveget és egyéb nem ehető, vagy mérgező, fulladást okozható tárgyakat, eszközöket, anyagokat!

Minden olyan díszítő elem, melyet a tortába kell helyezni, erre speciálisan megvásárolható eszközöket használjunk ( merevítő rudak, cukorirág tartó fiolák).

Az alap hungarocell alapra épül.

Az alap tálca mérete, maximum 50 cm x 50 cm lehet.

A Design torta minimum 3 emeletes legyen, felfelé lehet magasabb, de oldalra nem lóghat ki az 50 cm x 50 cm-t meghaladóan!

A téma: szabadon választott.

Követelmények - szempontok: - A választott témában a kreativitás, látvány, esztétika, színhatás, stb. együttes nehézségi foka és kivitelezése, - új ötletek, új módszerek alkalmazása - kivitelezése, ehető anyagokból készült díszmunkák (kivéve a tartószerkezeteket).

Kizárólag olyan díszmunkák kerüljenek a kiállításra, amelyek még máshol nem voltak kiállítva!

-Ehető torta:

Mivel a Milanoi versenyen élőben is kell sütni egy tortát, ezért a magyarországi selejtezőre is kérünk egy kóstoló tortát.

A versenyre minden nevezőnek hoznia kell: egy mini tortát, melynek átmérője legalább 10 cm, maximum 12 cm lehet, tortaalátéten elhelyezve.

Az ehető, és a helyszínen megkóstolásra kerülő torta ízvilágban, elkészítésben szabadon választott, viszont a pontozás részét képezi ez az alkotás is.

Ajánlott, egyedi ízvilágú, kreatív, harmónikus alkotást hozni, leginkább a sütési , rétegezési, ízharmónia kerül zsűrizésre. Nem feltétel a kis torta burkolása!

Az értékelés a nemzetközi szabályok szerint fog történni.

Kérünk Mindenkit, hogy a versenyre való jelentkezést gondolja át.

Országunkat egy fő képviselheti a Cake Designers Világbajnokságon.

A 2019-ben, Milanóban megrendezésre kerülő versenyen minden eszköz és alapanyag biztosítva lesz, de a Nyertesnek (aki egyben hazánkat is képviseli),

a helyszínen, élőben is tudnia kell bemutatnia tehetségét és tudását.

Zsűri Tagok:

Rado Krisztina- Róma, FIP-nemzetközi zsűri elnöke,

Lengyel József- Győr, cukrász- Torta és Karamell Szalon,

Magyarné Fekete Veronika, Budapest-olimpiai cukrász,

Vendég zsűri: Az Akadémia Italia étterem tulajdonosa, vezető chéfje, főcukrásza.

Díjazás:

Az első helyezett részt vehet a 2019-ben Milánóban megrendezésre kerülő Cake Designers World Championship Világbajnokságon.

https://www.cakedesignersworldchampionship.com/

A nyertes részére biztosítjuk: a versenyre való részvételi lehetőséget (melynek értéke: 300 Euro), mely magában foglalja a versenyen való alapanyag és eszköz biztosítást. Részben segítünk a szállás és utazási költség hozzájárulásban, melyet támogatóink segítségével biztosítjuk, maximum 100.000 Forint értékben.

A nyertes, részvételi szándékával, és a magyarországi selejtező bajnokságra való jelentkezésével, illetve a részvételi díj megfizetésével hozzájárul ahhoz, illetve tudomásul veszi, hogy a világbajnokságon való részvétel egyéni költséggel is járhat.

A selejtező bajnokságra jelentkező, a részvételi díj megfizetésével, a selejtező bajnokság részvételi feltételeit elfogadja, magára nézve kötelezőnek!

Ajándékban részesül a 2. illetve 3. helyezett.

A kiemelkedő munkák készítői különdíjban részesülnek.

Időpont:

2018. október 28. vasárnap.

Helyszín:Akadémia Italia Étterem

Cím: 1051.Budapest. Szent István tér 12.

https://www.akademiaitalia.hu